Contractul-cadru nu va intra în vigoare nici de la 1 aprilie 2010

on . . Accesări: 3750

lege.jpgPreşedinta Societăţii Române de Medicină de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a declarat, pentru Agerpres că noul Contract-cadru nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu are normele de aplicare, iar în aceste condiţii, probabil se va semna un nou act adiţional pentru serviciile medicale. 'Noi nu am semnat niciun document, nu ştim ce prevăd normele de aplicare şi, probabil, vom semna un nou act adiţional pentru acordarea serviciilor pentru luna aprilie sau numai pentru o parte din luna aprilie', a spus dr. Rodica Tănăsescu.

Noul contract-cadru, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie, are o serie de prevederi noi cum ar fi compensarea pe clasă terapeutică şi nu pe grupă de DCI (denumire comună internaţională), perioada de decontare a reţetelor compensate gratuite pentru programele naţionale către furnizorii de medicamente a crescut de la 180 de zile la 210 zile, instituirea unei plăţi către medicii de familie din partea persoanelor care vin pentru o consultaţie fără a avea programare.

Plata se va face doar în cazul în care medicul de familie depăşeşte 20 de pacienţi programaţi în ziua respectivă. Contractul mai prevede ca medicii de familie să fie plătiţi, pentru prima dată, pentru consultaţiile acordate. De asemenea, actul normativ mai prevede şi penalizări pentru cabinetele medicale.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!