Primul şi singurul tratament în cancerul hepatic aprobat de Comisia Europeană

on . . Accesări: 3225

Bayer HealthCare AG şi Onyx Pharmaceuticals Inc au anunţat la sfărşitul lunii octombrie decizia Comisiei Europene de a autoriza comercializarea medicamentului Nexavar - tablete, pentru tratamentul pacienţilor cu carcinom hepatocelular. Nexavar, un medicament împotriva cancerului, administrat pe cale orală, este primul şi singurul medicament aprobat pentru tratamentul sistemic împotriva cancerului de ficat şi singura terapie medicală care a înregistrat creşteri semnificative ale supravieţuirii pacienţilor cu acestă boală. Aprobări concomitente din partea autorităţilor naţionale sunt în derulare în multe ţări din lume incluzând Statele Unite ale Americii şi, mai recent chiar şi Japonia. Nexavar este în prezent aprobat în peste 60 de ţări pentru tratamentul pacienţilor cu cancer renal avansat.
 “Aprobarea Nexavar- un inhibitor multikinază revoluţionar, reprezintă un progres fără precedent pentru pacienţii cu cancer hepatic, care până acum nu aveau alte opţiuni de tratament sistemic, declară Arthur J. Higgins, Preşedinte al Comitetului Executiv al Bayer HealthCare. “Acest progres medical va defini în perspectivă Nexavar ca standard de tratament în cancerul hepatic şi arată interesul autorităţilor medicale de a-l face disponibil cât mai repede posibil. ªi mai important, ne permite să le oferim pacienţilor şi medicilor posibilitatea de a îmbunătăţi rezultatele tratamentului împotriva acestei boli devastatoare”.
 Medicamentul va fi lansat oficial şi în România pe 24 noiembrie 2007 la Cercul Militar Naţional din Bucureşti în prezenţa a numeroşi specialisti în domeniu din Romania, Uniunea Europeana şi Statele Unite ale Americii.
 Aprobarea Nexavar în acestă nouă indicaţie în Uniunea Europena survine la nici o lună după recunoaşterea de către FDA (United States Food and Drug Administration) a statutului de medicament în procedura rapidă de autorizare (Priority Review status). Acestă aprobare permite Ministerului Sănătăţii includerea produsului în listele de compensare/ Programe Naţionale şi alocarea de resurse financiare pentru compensarea tratamentelor la bolnavii care beneficiază de tratament gratuit în cadrul indicaţiilor aprobate de ANM.
 
 SURSA: Bayer HealthCare, Bayer Schering Pharma

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!