EXUBERA®-forma inhalatorie de insulină umană

on . . Accesări: 4173

Exubera®, insulina umană cu acţiune rapidă sub formă inhalatorie a obţinut opinia pozitivă şi recomandarea referitoare la aprobare de la Comitetul de Produse Medicale pentru Uz Uman (parte a Agenţiei Medicale Europene) pentru tratamentul diabetului zaharat tip 1 şi 2, ne anunţă astăzi firma producătoare, Pfizer Inc.

Indicaţiile terapeutice propuse pentru Exubera cuprind atât tratamentul pacienţilor adulţi cu diabet zaharat tip 2 la care antidiabeticele orale nu controlează suficient boala cât şi tratamentul bolnavilor cu diabet zaharat tip 1, în asociere cu insulina cu acţiune intremediară administrată subcutan.
  Circa 22.5 de milioane de persoane din Europa suferă de Diabet zaharat, 85-95% dintre aceştia având diabet zaharat tip 2. Deşi de multe ori ar fi nevoie de tratament cu insulină şi la aceşti bolnavi, atât medicii cât şi pacienţii au reţineri în acest sens, având în vedere discomfortul creat de acest tip de tratament. De aceea, noua insulină sub forma inhalatorie, Exubera, născută în urma unei asocieri între două firme mari, Pfizer şi Sanofi aventis, care prezintă o biodisponibilitate foarte asemănătoare cu cea a insulinei umane, va însemna o nouă speranţă pentru toţi cei care suferă de această boală invalidantă.
  Se ştie că diabetul necontrolat sau insuficvient controlat duce la complicaţii cardiovasculare, renale, nervoase şi oculare grave, potenţial fatale. Un vast studiu realizat recent în 8 ţări europene stimează costurile medicale legate de diabet la circa 29 de bilioane de euro anual.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!