Preşedintele nu a emis încă niciun decret pentru desemnarea membrului în CA al CNAS

on . . Accesări: 1577

oprea agerpres mic fe9e8fe483 rsPreşedintele Traian Băsescu nu a emis până în acest moment niciun decret prezidenţial pentru desemnarea membrului în Consiliul de Administraţie al CNAS care ar urma să o înlocuiască pe Monica Pop, a precizat duminică purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

''Menţionăm că preşedintele României numeşte un reprezentant ca membru în Consiliul de Administraţie al CNAS prin decret prezidenţial, conform articolului 94, litera (c) şi articolului 100, alineatul 1 din Constituţia României, respectiv, articolului 273, alineatul 3 şi articolului 276 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii'', se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu, şeful Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, nu şi-a înaintat demisia din funcţie şi nici nu i-a fost solicitat acest lucru.

CNAS nu va întruni şedinţele CA până la retragerea nominalizării lui Duţă.

Preşedinţia anunţă că a făcut aceste precizări în urma informaţiilor vehiculate cu privire la nominalizarea reprezentantului preşedintelui Traian Băsescu, în Consiliul de Administraţie al CNAS, şi la o eventuală demisie a consilierului prezidenţial Virgil Păunescu.

Fostul preşedinte al CNAS, dr. Lucian Duţă, declara că a acceptat nominalizarea din partea Administraţiei Prezidenţiale de a face parte din CA al CNAS.

Dr. Lucian Duţă numit în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Guvernul a reacţionat la nominalizarea acestuia în CNAS, premierul Victor Ponta afirmând că există câteva probleme de fond privind numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS, iar "revenirea unei persoane cercetate penal în legătură cu activitatea CNAS reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei".

Lucian Duta: Interesele celor care fura sunt mai puternice decat Guvernul Romaniei.

În octombrie 2012, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea prof. dr. Monica-Daniela Pop în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru un mandat de patru ani. La scurt timp, aceasta a decis să demisioneze.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!