Premierul Ponta: Susţin continuarea reformei în Sănătate

on . . Accesări: 1852

Victor-Ponta rsPremierul Victor Ponta a reafirmat luni că susţine continuarea procesului de reformă în Sănătate, adăugând însă că acesta trebuie explicat cetăţenilor de către factorii responsabili.


"Ideea de a merge mai departe cu reforma în Sănătate, e un lucru pe care îl susţin şi, din acest punct de vedere, dl Nicolăescu are sprjinul meu. Însă lucrurile trebuie discutate cu toţi cei implicaţi, fie că vorbim de direcţiile de sănătate publică şi eu, personal, sunt de acord şi cred că este un lucru bun să se treacă la autorităţile locale, am discutat cu colegii mei preşedinţi de consilii judeţene.

Casa Naţională (de Asigurări de Sănătate - n.r.) continuă să existe şi va exista, pentru că nu avem un alt sistem care să funcţioneze. (...) La fel trebuie discutat despre sistemul de intervenţie, de ambulanţe.

Colegii mei spuneau că sistemul de ambulanţe poate foarte bine să treacă tot la autorităţi locale, o dată cu direcţiile de sănătate publică. De altfel au trecut spitalele, deci ar avea un sens şi o logică", a declarat Ponta, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.


Află mai multe despre poziția Ministrului Sănătații față de reforma din sănătate.


Potrivit acestuia, reforma în Sănătate este un gen de reformă care trebuie, în primul rând, explicată foarte bine.


"Şi aici şi ministrul şi preşedintele Casei Naţionale şi toţi ceilalţi trebuie să explicăm oamenilor ce vrem să facem, nu doar să-i anunţăm că de mâine se întâmplă ceva. Sănătatea e un domeniu mult prea sensibil ca să faci lucrurile fără să le explici înainte. În al doilea rând, trebuie văzuţi şi exact paşii prin care se continuă reforma. (...) Trebuie să continuăm în Sănătate cu reforma. Doi: trebuie să luăm fiecare element în parte şi să-l gândim foarte bine, să-l explicăm, să-l discutăm cu toţii, vorbesc de medici, de sindicate, de autorităţi locale, de pacienţi, de asociaţii de pacienţi, în aşa fel încât să se şi materializeze şi să fie înţelese că altfel degeaba ai intenţii bune, dacă nu le explici", a precizat primul-ministru.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!