Scheme de stimulare a imunităţii

on . . Accesări: 9590

toamna_1.jpgFormele clinice de infecţii virale ale tractului respirator superior şi inferior depind de agresivitatea virusurilor precum şi de imunitatea fiecărui individ în parte. Formele de boală virală sunt de obicei uşoare dar pot evolua mai grav determinând scoaterea temporară a pacientului din colectivitate. Colectivitatea în sine reprezintă un mediu propice pentru circulaţia virusurilor. Dacă adăugăm şi modificările de temperatură apărute în această perioadă cresc şansele de îmbolnăvire.

Stimularea imunitară în prag de toamnă face parte din profilaxia primară a bolilor specifice sezonului rece. Aceasta nu înseamnă neapărat că nu ne vom îmbolnăvi deloc dar episoadele bolii vor fi mai rare şi se vor depăşi mai uşor (cu scheme de tratament gemoterapic, fitoterapic sau homeopatic). Suprainfecţiile bacteriene vor avea incidenţă mai scăzută şi astfel vom utiliza ca tratament mai puţine antibiotice.

Există foarte multe scheme terapeutice alcătuite din produse gemoterapice, homeopatice şi fitoterapice care ajută organismele sănătoase precum şi cele debilitate să depăşească cu bine sezonul rece care urmează.

Iată o schemă de gemoterapice care cresc imunitatea şi tonifică organismul. Această schemă poate fi administrată la toate categoriile de vârstă cu ajustarea dozelor:
dimineaţa: 2 ml Extract din muguri de Coacăz negru-Ribes nigrum MG=D1
prânz sau după-amiază: 2 ml Extract din muguri de Cătină- Hippophae rhamnoides MG=D1
seara: 2 ml Extract din muguri de Mesteacăn- Betula verrucosa MG=D1
La copiii sub 7 ani dozele se reduc la jumătate.

Următoarea schemă este indicată la copiii care au rinofaringită cronică precum şi tulburări ale metabolismului fosfo- calcic:
dimineaţa: 1 ml Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1
prânz: 1 ml Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1

La adulţii cu afecţiuni cronice ale tractului respirator inferior (bronşită cronică, astm bronşic, bronhopneumopatia cronică obstructivă) se va face stimularea imunitară cu următoarea schemă de gemoterapice, administrată timp de 1-2 luni:
dimineaţa: 2 ml Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1
seara: 2 ml Extract din muguri de Carpen- Carpinus betulus MG=D1
La această schemă se poate adăuga şi Extractul din muguri de Cătină- Hippophae rhamnoides MG=D1.

Este indicat ca la aceste scheme de preparate gemoterapice să se asocieze vaccinul anti-gripal homeopatic (Plantextrakt) al fiecărui sezon care se poate administra la toate categoriile de vârstă.

Dr. Simona Dobre-Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!