Nu uitaţi de întărirea imunitară pe timp de iarnă !

on . . Accesări: 3986

mladite_maces.jpgªi anul acesta, ca în fiecare an, mass-media împrăştie zvonuri exagerate şi pline de ameninţare despre epidemii de gripă venite de peste mări şi oceane. Oamenii sunt asaltaţi de informaţii agresive şi sunt ţinuţi într-o stare de frică şi de panică cu privire la efectele devastatoare ale gripei. Dorim să repetăm o serie de informaţii utile pentru toţi cei care doresc să audă şi alte puncte de vedere, doresc să-şi protejeze atât sănătatea fizică, cât şi pe cea mentală.

Viruşii, ca şi alţi germeni (microbi, paraziţi) se „ataşează” de terenul organismului numai dacă acesta nu are mecanismul natural de apărare în stare de funcţionare optimă. Corpul nostru este înzestrat de la Mama Natura cu multe mecanisme naturale de apărare, iar dacă avem grijă să mâncăm echilibrat, să ne odihnim, să alternăm perioadele de muncă cu relaxare şi plimbări în aer liber (indiferent de temperatură), dacă nu uităm de joc şi de tinereţea inimii noastre (cei care au copii pot profita de energia şi creativitatea copiilor şi se pot prinde în joc cu ei!!), atunci organismul nostru funcţionează în stare bună şi mecanismele de apărare îşi fac datoria. În cazul unei invazii virale intense, dacă este contactată gripa, atunci simptomele vor fi relativ uşoare, precum cele de răceală sau de intensitate medie, iar repausul la pat 7-10 zile, tratamentul simptomatic (al febrei, durerilor de cap şi gât), tratamentul homeopatic şi cel gemoterapic pot ajuta organismul să se refacă rapid şi uşor.
Aşadar, de ce să ne speriem de gripă?
Mai bine să avem grijă de stilul nostru de viaţă!!

Medicina naturală ne oferă nişte preparate de stimulare a imunităţii foarte bune (Plantextrakt), care pot fi salvatoare dacă sunt administrate în această perioadă (ianuarie-februarie-martie).
Pentru copii cu sensibilitate la răceli, nu uitaţi combinaţia Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 2 ml dimineaţa cu Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 2 ml seara, timp de 2-3 luni.
Pentru adulţii cu sensibilitate la răceli, propun combinaţia de Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml dimineaţa şi Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 2 ml seara, 2-3 luni.
La aceste preparate, la persoanele cu adevărat sensibile sau expuse la risc mai mare, se pot adăuga preparatele din Echinaceea, de tip Imunogrip (există şi varianta sub formă de capsule precum şi varianta îmbunătăţită Imunogrip plus Zinc şi vitamina C) pentru adulţi sau Imunogrip junior pentru copii, în scheme de 4 zile pe săptămână, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, doza corespunzătoare pentru vârstă. Ca durată sunt recomandate tot 1-2-3 luni de tratament.
Dar mai ales, nu uitaţi alimentaţia! Nu uitaţi supele sau ciorbele calde din toate rădăcinoasele, adevărate „cocktailuri” de minerale care întăresc organismul în perioada rece. Nu uitaţi de murături, veritabile surse de vitamina C şi complex B în perioada iernii (murăturile de casă, în apă cu sare au mai multă vitamina C decât multe dintre fructele exotice de import, care stau cu săptămânile în depozite). ªi nu uitaţi de odihnă, pentru că iarna organismul are nevoie de mai mult repaus la domiciliu decât în alte perioade ale anului. Multă lume se plânge de somnolenţă în timpul zilei, mai ales către amiază. Dar fiziologic, organismul nostru este acordat la „orarul de iarnă”. Este important să-i respectaţi ritmul de funcţionare şi să nu pierdeţi nopţi ori să munciţi până la epuizare.
ªi aşteptaţi cu încredere primăvara, pentru că soarele şi energia naturii renăscute vor ajuta oamenii să intre cu bine într-un alt an nou calendaristic!

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!