Terapia naturală a psoriazisului

on . . Accesări: 6066

psoriazis.jpgPsoriazisul este o boală cronică cu o evoluţie greu de apreciat prezentând recidive, acutizări şi ameliorări. Stresul, infecţiile, anumite medicamente, clima rece sunt factori agravanţi ai acestei boli.În etiologia psoriazisului sunt implicaţi factori genetici, imunologici, factori de mediu şi factori legaţi de fiecare individ în parte.Evitarea climatului rece, hidratarea corespunzătoare a pielii, evitarea folosirii unor medicamente, menţinerea integrităţii pielii reduc apariţia de complicaţii şi favorizează în sens favorabil evoluţia bolii. Psoriazisul este o boala cronică ceea ce înseamnă că nu există un tratament care să asigure vindecarea lui completă.
Tratamentul psoriazisului include folosirea produselor cu uz topic şi a medicamentelor care modifica răspunsul imun al organismului. Dar majoritatea medicamentelor cu utilizare sistemică au efecte secundare asupra ficatului şi rinichiului.
Stresul şi stilul de viaţă sunt cei mai importanţi factori care influenţează evoluţia acestei boli. O dietă echilibrată cu evitarea lipidelor şi interzicerea consumului de alcool sunt o etapă importantă în cadrul strategiei terapeutice.
Folosirea extractelor din plante, climatoterapia, dietele speciale, anumite terapii de reducere a stresului şi de menţinere a unui echilibru emoţional sunt folosite cu succes.
Gemoterapia ne oferă soluţii pentru ameliorarea simptomatologiei şi evitarea apariţiei complicaţiilor. Extractul din muguri de Nuc- Junglans regia MG=D1 are un efect antiinflamator şi cicatrizant asupra pielii şi mucoaselor. Extractul din radicele de Secară- Secale cereale MG=D1 acţionează asupra parenchimului hepatic, stimulând direct celula hepatică cu efect drenor şi depurativ. Are efect de regenerare a celulelor epiteliale.
Iată o schemă de gemoterapice utilă în acest caz: Extract din radicele de Secară- Secale cereale MG=D1, 50 ml dimineaţa, Extract din muguri de Nuc- Junglans regia MG=D1, 50 ml la prânz şi Extract din mlădiţe de Cedru- Cedrus libani MG=D1, 50 ml seara. La această schemă de tratament se adaugă terapii de combatere a stresului şi diete cu un număr redus de calorii şi suplimente de vitamine C, E, beta caroten, seleniu grăsimi nesaturate de tip omega 3.

 Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!