Lipsa poftei de mâncare  ce facem?

on . . Accesări: 6166

Anorexia reprezintă scăderea, până la dispariţia totală a apetitului. Scăderea apetitului are multiple cauze în funcţie de vârsta la care apare. La copiii mici, de cele mai multe ori apare în contextul unor afecţiuni respiratorii sau digestive, sau datorită unor erori de alimentaţie. Inapetenţa apare în mod real în următoarele situaţii: în boli infecţioase acute, în caz de anemie feriprivă, leziuni la nivelul mucoasei oro-faringiene
, administrare în exces de vitamina D sau A, boli cronice.  Tratamentul anorexiei se poate face cu preparate naturale gemoterapice ale Laboratoarelor Plantextrakt: Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, zilnic, dimineaţa, timp de 1-2 luni, în doza corepunzătoare vârstei, singur sau asociat cu Extract din muguri de Brad Abies pectinata MG=D1. Un alt remediu util este  Extractul din muguri de Porumbar Prunus spinosa MG=D indicat în perioadele de convalescenţă.
O altă combinaţie de produse gemoterapice indicată în anorexia mai severă este  Extract din muguri de Porumbar Prunus spinosa MG=D1 cu Extract din muguri de Mesteacăn pufos - Betula pubescens MG=D1, timp de 1-2 luni, zilnic, unul dimineaţa, celălalt seara, în doza corespunzătoare vârstei.
La adulţi anorexia apare fie în context emoţional, fie în contex fizic (prezenţa unor afecţiuni digestive sau sistemice care afectează apetitul). Unul dintre remediile indicate la adulţi este Extractul din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1, cu o excelentă acţiune anti-senescentă, energetică, tonică şi stimulatoare generală, singur sau asociat cu Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, cu acţiune de întărire asupra suprarenalelor şi obţinerea unei reacţii de adaptare mai eficientă la stres. Un alt remediu indicat la adulţi este Extractul din mlădiţe de Tamarix Tamarix gallica MG=D1 pentru persoanele foarte anemice,de regulă asociat cu Extract din muguri de Porumbar -Prunus spinosa MG=D1 zilnic, în cure de 1-2 luni.
Un caz aparte este anorexia nervoasă aparută la adolescenţi şi adulţi tineri în contextul unor dezechilibre psihoemotionale. O astfel de problemă trebuie rezolvată printr-o colaborare medic-psiholog, pentru că în aceste situaţii, o diplomată şi atentă consiliere psihologică este indispensabilă. Medicaţia naturală oferă câteva posibilităţi. Maceratele glicerinice Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, Extract din muguri de Porumbar -Prunus spinosa MG=D1 şi Extract din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 pot fi indicate în anumite circumstanţe determinate. 
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!