"Dorim să limităm la minimum utilizarea de acizi graşi în uleiurile de bucătărie folosite de lanţurile de restaurante fast-food", a declarat Donald Quinlan, asistentul consilierului municipal din Chicago, Edward Burke, care se află la baza acestui proiect.
Consumul de acizi graşi nesaturaţi conţinuţi în uleiuri sau margarine sporeşte "riscurile cardiace prin creşterea colesterolului", a afirmat Jeff Cronin, purtătorul de cuvânt al Center for Science and Public Interest. Responsabili ai acestui institut de promovare a sănătăţii publice, cu sediul la Washington, urmau să depună mărturie miercuri la Chicago.
În cadrul acestor audieri conduse la primărie, autorităţile oraşului Chicago "intenţionează să facă presiuni asupra şefilor de restaurante fast-food pentru a interzice acizii graşi din bucătăriile lor", a explicat Jeff Cronin.În caz contrar, municipalitatea va emite un ordin în urma căruia Chicago va deveni "primul mare oraş" american "fără acizi graşi", a afirmat Edward Burke. (Rompres)