Noutati

FABC marchează, pentru prima dată în România, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian

on . . Accesări: 1545

FABC marchează pentru prima dată în România Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului OvarianFederaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, miercuri, pentru prima dată în România, ''Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian".


Cancerul ovarian reprezintă una din cele mai frecvente neoplazii care afectează femeile. Este vorba de un tip de cancer cu o rată mare a mortalităţii, deoarece simptomele sunt nespecifice şi este diagnosticat de cele mai multe ori într-un stadiu tardiv. Din păcate însă, doar 45% dintre femeile diagnosticate cu cancer de ovar supravieţuiesc la cinci ani. Specialiştii estimează că una din 70 de femei dezvoltă cancer ovarian de-a lungul vieţi.

Despre această boală şi cum poate ea fi descoperită în stadiu incipient vor vorbi dr. Dana Stănculeanu de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" şi Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.


Cu prilejul marcării Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, un mesaj este transmis către toate organizaţiile care desfăşoară o activitate legată de acest tip cancer pentru a-şi uni eforturile în educarea comunităţilor asupra bolii.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!