Noutati

Cluj: Simpozion dedicat alimentaţiei ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii

on . . Accesări: 4233

Medici, farmacişti şi studenţi din învăţământul superior medical vor discuta despre alimentaţia adecvată cantitativ şi calitativ ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii... la Simpozionul cu tema "Nutriţia - Medicina viitorului", care se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 decembrie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Temele care vor fi puse în discuţie în cadrul simpozionului sunt automedicaţia, curele de slăbire, carnea roşie versus carnea albă în alimentaţie, nutriţia adaptată vârstei sau în bolile cronice şi în timpul sarcinii, stilul de viaţă sănătos, alimentele moderne şi necesităţile nutriţionale, precum şi aportul corect de suplimente alimentare.
Cu acest prilej, participanţii îi vor cunoaşte pe primii dieteticieni licenţiaţi din România, absolvenţi ai primei specializări în "Nutriţie şi Dietetică" înfiinţată în România.
Printre personalităţile care vor participa şi susţine comunicări la reuniune se numără prof. univ. dr. Marius Bojiţă de la UMF "Iuliu Haţieganu" şi prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi de la Institutul de Cercetări Alimentare.
Invitaţi din Suedia şi Ungaria, reprezentanţi ai Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Dieteticieni (EFAD European Federation of the Associations of Dietitians) vor prezenta comunicări în cadrul simpozionului.
Manifestarea de la Cluj-Napoca este organizată de Compania de comunicare medico-socială Houston NPA, UMF "Iuliu Haţieganu", Asociaţia Dieteticienilor din România şi Asociaţia Nutriţie şi Sănătate a Studenţilor, în cadrul Programului de Studiu Nutriţie şi Dietetică.
Sursa: agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!