Noutati

Agenţii de bursă câştigă în funcţie de testosteron

on . . Accesări: 3783

Cu cât nivelul lor de testosteron este mai ridicat, cu atât mai mari sunt câştigurile agenţilor în timpul unei şedinţe bursiere, potrivit unui studiu britanic publicat în SUA. Când agenţii de bursă din City (Londra) au niveluri ridicate de testosteron dimineaţa, ei realizează profituri mai importante decât media zilei, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, al căror studiu a fost publicat în ultimul număr al Proceedings of the National Academy of Sciences.
 Cercetătorii au urmărit 17 agenţi de bursă londonezi timp de opt zile lucrătoare consecutiv. Ei le-au măsurat nivelul de testosteron, un steroid şi principal hormon sexual masculin, de două ori pe zi, la 11 dimineaţa, în plină activitate bursieră şi la ora 16.00, la sfârşitul şedinţei, prelevând eşantioane din saliva lor. De fiecare dată când erau măsurate nivelurile de testosteron, erau înregistrate pierderile şi câştigurile. Comparând datele strânse în cele opt zile, cercetătorii au stabilit că atunci când agenţii avea niveluri net ridicate de testosteron, câştigurile realizate erau mai importante decât media zilnică.
 Bazându-se pe studii precedente, aceşti oameni de ştiinţă au lansat ipoteza că fenomenul s-ar explica prin faptul că testosteronul sporeşte încrederea în sine şi apetitul pentru risc. Autorii studiului subliniază astfel că un exces de testosteron, şi de asemenea de cortizol sau hidrocortizol care creşte în situaţii de stres, îl poate face pe un agent euforic în detrimentul capacităţilor de a evalua raţional riscul. Influenţa acestor hormoni ar putea explica astfel de ce actorii pieţei confruntaţi cu bule speculative sau crash-uri adesea nu mai reacţionează raţional, exacerbând crizele financiare. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!