Acizii graşi omega-3, prezenţi în diverse specii de peşte
oceanic, pot bloca dezvoltarea cancerului de prostată, conform unui nou studiu,
preluat de agenţia de presă ANI. Cancerul de prostată - notează sursa citată -
este o boală care se dezvoltă în glanda din sistemul de reproducere al
bărbaţilor. Ea poate să se extindă de la prostată în alte părţi ale corpului,
în special în structura osoasă şi în ganglionii limfatici. Persoanele care suferă de această boală experimentează
dureri, dificultăţi în urinare şi disfuncţii erectile.
În studii precedente, s-a constatat că acizii graşi omega-3 pot reduce riscul apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă. Cercetători din cadrul Institutului Paterson dinManchester au descoperit, însă, că o dietă echilibrată,
care conţine acizii omega-3, dar şi omega-6, ar putea menţine cancerul în zona
glandei, împiedicând extinderea sa în alte regiuni ale corpului.(Rompres)
În studii precedente, s-a constatat că acizii graşi omega-3 pot reduce riscul apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă. Cercetători din cadrul Institutului Paterson din