Palatul Parlamentului iluminat în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului

on . . Accesări: 1300

Palatul Parlamentului iluminat în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a AutismuluiPalatul Parlamentului va fi iluminat luni şi marţi în albastru pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, sărbătorită pe 2 aprilie.


Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, evenimentul se va desfăşura între orele 21,00 - 23,30 şi are loc la iniţiativa deputatului social-democrat Cristina Nichita şi a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoane cu Tulburări în Spectrul Autist.

Iniţiatorii îşi propun să atragă atenţia autismului, care afectează aproximativ 67 de milioane de persoane în întreaga lume.


Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU printr-o rezoluţie adoptată la 18 decembrie 2007. Este sărbătorită anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de conştientizare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.


Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Clădiri importante din întreaga lume au fost iluminate în această zi în anii precedenţi în albastru precum: Empire State Building din New York, Opera din Sydney sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia.


Pentru marcarea acestei zile, la nivel internaţional, sunt organizate marşuri ale tăcerii, concerte, simpozioane şi conferinţe tematice. În cadrul acestora, sunt prezentate informaţii cu privire la depistarea precoce, evoluţia, terapiile, standardele de îngrijire specifice persoanelor cu autism, atât către specialiştii din domeniu, cât şi către persoanele care au în grijă copii cu autism, urmărindu-se o colaborare cât mai bună între cele două părţi.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!