Eugen Nicolăescu: Proiectul vizând reorganizarea sistemului de sănătate va fi postat vineri noapte pe site-ul MS

on . . Accesări: 1969

eugen-nicolaescu-razvan-lupica rsMinisterul Sănătăţii va posta pe site-ul propriu începând de vineri noapte propuneri de modificare legislativă care vizează reorganizarea sistemului de sănătate, a anunţat joi ministrul Eugen Nicolăescu, prezent la dezbaterile organizate de Societatea Academică Română.

"Dacă o structură se reorganizează, se restructurează - nu se desfiinţează. Dar dacă o structură devine dintr-una foarte mare, una foarte mică, putem spune că se desfiinţează parţial.

Deci, depinde ce termen folosim. Lăsând jocul semantic la o parte, e clar că drumul pe care am plecat e fără întoarcere în sensul de reorganizare şi restructurare atât a serviciilor deconcentrate de la minister, cât şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate. Formula pe care o propunem o veţi vedea probabil începând de mâine noaptea, pentru că de mâine noapte pe site-ul ministerului vor începe să apară în câteva zile, una după alta, propunerile de modificare legislativă care să ne poată permite să facem aceste mişcări", a explicat ministrul.

Întrebat când va fi dezbătut proiectul în Guvern, Nicolăescu a declarat că trebuie asigurată o perioadă minimă de zece zile de dezbateri publice, în vederea transparenţei decizionale. El a adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu reprezentanţii sindicatelor, ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor de pacienţi despre propunerile legislative.

Ministrul a admis că ar putea avea deficienţe de comunicare, aşa cum însuşi premierul Victor Ponta a declarat.

Eugen Nicolăescu a susţinut că în USL nu există o discuţie pe tema creşterii CAS şi a adăugat că programul de guvernare prevede, dimpotrivă, o diminuare până în 2016.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta. El a dat asigurări că banii economisiţi prin această reorganizare vor rămâne la Sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate. El a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii iar economiile făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

Citește mai mult despre inenția minstrului de a desfința casele judeţene de sănătate și reducerea birocraţiei.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!