Regimul vegetarian protejează inima

on . . Accesări: 2184

shutterstock 73614184 d7a07d540c rsAlimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat. Într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford şi apărut în The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciază că riscul de spitalizare şi/sau de deces din cauza unui accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni.

Concluzia a fost formulată după observarea câtorva zeci de mii de britanici (din care o treime erau vegetarieni), care au furnizat informaţii despre obiceiurile lor alimentare, practicarea unei activităţi fizice, consumul de alcool sau fumatul.

60% dintre decesele înregistrate anual în România - cauzate de bolile cardiovasculare.

Cercetătorii le-au măsurat tensiunea arterială şi nivelul colesterolului. După analizarea acestor parametri şi observarea persoanelor cuprinse în studiu, 'echipa a ajuns la concluzia că riscul cardiac scade cu 32%, lucru care se explică în mare parte prin efectele regimului vegetarian asupra colesterolului şi presiunii arteriale'. Practic, fără a fi nevoie neapărat de regim vegetarian, se confirmă importanţa consumului moderat de carne şi a unor cantităţi însemnate de fructe şi legume.

Sfaturi despre cum putem să ținem sub control hipertensiunea.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!