Aproximativ 1.000 de bucureşteni şi-au măsurat tensiunea arterială într-o campanie naţională

on . . Accesări: 2513

tratamente medicaleÎn perioada 14-15 septembrie, s-a desfăşurat în incinta mall Băneasa campania naţională “Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!”, în cadrul căreia aproximativ 1.000 de bucureşteni şi-au măsurat tensiunea arterială.

Potrivit unui comunicat de presă al Sănătatea Press Group remis luni Agerpres, rezultatele testării din cadrul acestei acţiuni arată că 41,67% dintre cei măsuraţi au înregistrat valori crescute ale tensiunii arteriale, unul din doi fiind hipertensivi cunoscuţi.

De asemenea, au fost realizate măsurători persoanelor cu vârste cuprinse între 7 şi 88 de ani, 14 dintre acestea fiind mai tinere de 18 ani, iar medicii prezenţi la eveniment i-au îndrumat pe cei găsiţi cu valori tensionale crescute să se adreseze medicului de specialitate pentru investigaţii amănunţite.

'Cu această acţiune încheiem cea de-a doua ediţie a Campaniei Naţionale "Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!" Manifestarea se bucură de un real succes în rândul populaţiei şi din acest motiv vom continua şi în 2014 să informăm corect oamenii cu privire la metodele de prevenire şi menţinere sub control a hipertensiunii arteriale. Fiind o problemă de sănătate publică, ne propunem să ajungem şi în alte oraşe din ţară, precum şi în mediul rural, pentru a informa publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune arterială', a declarat prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedinte Societatea Română de Hipertensiune prin intermediul unui comunicat de presă remis Agerpres.

Având în vedere prevalenţa tot mai mare a acestei afecţiuni, Societatea Română de Hipertensiune va continua acţiunile de conştientizare şi educare a publicului larg, cu scopul de a contribui la diminuarea acestei situaţii alarmante.

Scăderea hipertensiunii arteriale

Campania naţională este un eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!