Alcoolul, catalizatorul actelor de violenţă

on . . Accesări: 3990

tanara-bea.jpgTinerii germani au devenit deosebit de violenţi, ceea ce reprezintă un fenomen alarmant pentru autorităţi, observă Focus Online, bazându-se pe un raport al poliţiei prezentat  de ministrul de interne Wolfgang Schäuble. ”Acest fenomen arată că la unii tineri există o propensiune ridicată spre violenţă , pentru care alcoolul este cu siguranţă un catalizator”, şi care este influenţată şi de presiunea grupului, concluzionează cele peste 50 de pagini dedicate acestui aspect. Numărul atacurilor venite din partea adolescenţilor au crescut cu 6,3% faţă de 2006; mai mult, se observă şi violenţa crescută în rândul tinerelor - cu 4,9% mai mult faţă de anul trecut.
În rândul tinerilor, detaliază raportul, cei de origine străină reprezintă aproximativ 16,6% dintre presupuşii infractori. Procente mult mai mari se înregistrează în acest grup în ceea ce priveşte delictele brutale şi atacurile la adresa libertăţii personale.

”Violenţa reprezintă o problemă considerabilă a societăţii noastre”, a ţinut să sublinieze ministrul german de interne. Insultele, ameninţările, atacurile şi actele de vandalism, de cele mai multe ori legate de consumul de alcool au devenit ”o plagă pentru societate”, a declarat şi liderul sindicatului poliţiştilor, Konrad Freiberg.
În ansamblu, deşi numărul infracţiunilor a scăzut cu 0,3% faţă de 2006 şi cu 6,9% faţă de 1993, violenţa de pe străzi a înregistrat însă cote crescute. Vandalizarea străzilor, drumurilor sau localurilor a devenit un fenomen mai acut în 2007, crescând cu mai mult de 10% faţă de 2006; cu peste 11% au crescut şi numărul atacurilor periculoase şi violente petrecute în public. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!