Cardul naţional de sănătate va costa aproximativ 2 euro

on . . Accesări: 3470

euro-marunti.jpgCard naţional de sănătate va costa aproximativ 2 euro, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a precizat că suma exactă va fi stabilită după achiziţiile publice desfăşurate de Imprimeria Naţională. 'Cardul naţional de sănătate va fi undeva în jurul valorii de 2 euro. Nu este, din punctul nostru de vedere, o sumă exagerată, dar suma exactă urmează să fie stabilită în urma procedurilor de achiziţie publică pe care le derulează Imprimeria Naţională', a afirmat Cseke Attila, la Parlament. El a precizat că suma se va plăti în momentul în care asiguratul va primi în plic cardul naţional de sănătate.

'Din ianuarie, dorim să demitem primele carduri de sănătate pe care le vor avea toţi asiguraţii în sistemul de sănătate care împlinesc vârsta de 14 ani. Încercăm să găsim soluţii prin care cetăţeanul să fie exceptat de la anumite proceduri adică vom trimite aceste carduri probabil prin Poşta Română într-un plic la domiciliul fiecăruia dintre asiguraţi', a arătat ministrul.

El a subliniat că, prin proiectul aflat în dezbatere publică, care ar putea fi dezbătut în următoarele săptămâni de Guvern, se propune obligativitatea ca asiguraţii să aibă acest card.

Cseke Attila a arătat că, în cazul în care un asigurat nu va avea asupra lui cardul, nu va putea beneficia de servicii medicale decât în situaţiile de urgenţă.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!