Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti este pregătită pentru cardul european

on . . Accesări: 3501

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) este pregătită pentru cardul european care urmează să intre în vigoare din 2007, odată cu integrarea în Uniunea Europeană a României. Cardul european este aproape de finalizare. El va putea fi solicitat de pe 3 ianuarie 2007. Persoana interesată adresează o cerere, iar în termen de şapte zile de la solicitare va primi la adresa menţionată în cerere cardul. 
 Preţul unui astfel de card este modic, urmează ca în zilele următoare să stabilească exact suma. Acest card european nu este obligatoriu şi nu este obligatoriu să fie dublat de o asigurare medicală privată, aşa cum se face în prezent. Între cardul european şi asigurarea medicală privată este o diferenţă de costuri, a subliniat purtătorul de cuvânt al CASMB, Augustus Costache.
 Directorul executiv al CASMB a precizat că sunt pregătite 1.000 de afişe cu modelul cardului european, pentru a le expune mai ales pe lângă agenţiile de turism, pe lângă agenţiile TAROM, CFR.
 Cardul este utilizat pentru asistenţă medicală de urgenţă în spaţiul ţărilor europene. El este valabil şase luni după care la o nouă plecare acesta se actualizează. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!