400 milioane de euro împotriva SIDA şi a TBC

on . . Accesări: 4302

Comisia Europeană a propus acordarea sumei de 400 milioane de euro Fondului mondial pentru lupta împotriva SIDA, a tuberculozei şi a paludismului în ţările în curs de dezvoltare pentru perioada 2007-2010. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, ''a promis'' că 100 milioane de euro vor fi imediat vărsate în contul Fondului pentru anul 2007 şi a propus ca aceeaşi sumă să fie pusă la dispoziţia Fondului anual până în 2010. Anunţul face parte ''din angajamentul Uniunii Europene în favoarea celor mai sărace şi mai vulnerabile populaţii, în termeni de ajutor, schimburi comerciale şi sprijin politic'', a precizat şeful executivului comunitar.
 În cursul ultimilor ani, Bruxelles-ul a acordat Fondului circa 522 milioane de euro. Fondul mondial pentru lupta împotriva SIDA, a tuberculozei şi a paludismului, un parteneriat public-privat, a fost înfiinţat în 2002 de către fostul secretar general al ONU Kofi Annan. El furnizează fonduri pentru lupta împotriva celor trei maladii, dintre cele mai ucigaşe în ţările în curs de dezvoltare.
 Fondul a devenit unul dintre principalii furnizori de fonduri pentru programele de luptă împotriva maladiilor menţionate şi a permis salvarea a circa 1,8 milioane de vieţi omeneşti, graţie punerii la dispoziţie a unor tratamente împotriva SIDA pentru 1,1 milioane de persoane şi împotriva tuberculozei pentru 2,8 milioane de persoane. El a acordat, de asemenea, medicamente împotriva paludismului pentru circa 23 milioane de cazuri, potrivit executivului comunitar. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!