Un nou medicament indicat în terapia cancerului mamar disponibil acum în România

on . . Accesări: 3166

cc-mamar.jpgCompania Romastru, prin divizia ONCONNECT, aduce în România al doilea produs din cadrul portofoliului de medicamente indicate în tratamentul cancerului mamar – ZEQUIPRA (letrozol). Medicamentul este indicat în tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, în stadiu incipient, la femeile aflate în postmenopauză. Zequipra (letrozol) este compensat prin prezenţa pe lista C2 din cadrul Programului Naţional de Oncologie. În România, în fiecare an sunt diagnosticate cu cancer mamar peste 6000 de femei. Dintre acestea, 2500 de femei mor anual din cauza acestei afecţiuni. La nivel european un caz nou se diagnostichează la fiecare 2,5 minute.

”Oncologia este un domeniu pentru care sunt foarte multe de făcut în România, mai ales în ceea ce priveşte responsabilitatea socială faţă de pacienţi si faţă de educaţia lor medicală. În acelaţi timp se impune oferirea suportului în ceea ce priveşte terapia în sine şi nu în ultimul rând suportul pentru partea psihologică, respectiv suportul adresat modului în care pacienţii  gestionează afectiv boala şi şansele lor de însănătoşire”, spune Dr. Isabela Komporaly, coordonatorul diviziei ONCONNECT a Romastru.

”Având în vedere perspectivele unui sistem de sănătate cu resurse din ce în ce mai puţine, prin lansarea ZEQUIPRA(letrozol) compania Romastru vine în întâmpinarea acestor nevoi prin creşterea accesului la terapii moderne şi sigure pentru cât mai multe paciente care poartă povara acestei maladii. În plus, echipa profesionistă a diviziei de oncologie ONCONNECT îşi propune să devină interfaţa dintre medicul specialist oncolog şi pacientul cu afecţiuni oncologice pentru un management cât mai eficient al acestuia din urmă”, adaugă Dr. Isabela  Komporaly.

ZEQUIPRA este produs în Uniunea Europeană şi se comercializează sub forma comprimatelor de 2,5 mg.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!