Sanofi Pasteur - acord de dezvoltare a unui tratament împotriva acneei

on . . Accesări: 3104

acnee.jpgSanofi Pasteur a încheiat un acord cu o universitate americană pentru dezvoltarea unui tratament împotriva acneei, boală frecventă a epidermei. Circa 85% dintre adolescenţi sunt afectaţi de această maladie stânjenitoare în timpul pubertăţii. Laboratorul Sanofi Pasteur, diviziunea de vaccinuri a firmei Sanofi, a anunţat săptămâna trecută că a cumpărat drepturile mondiale exclusive pentru producerea unui vaccin împotriva acneei cu universitatea California din San Diego. Vaccinul şi tratamentul n-au fost încă experimentate pe om, iar dezvoltarea lor ar urma să dureze în jur de doi ani.

Laboratorul Sanofi a arătat într-un comunicat că cooperarea sa cu universitatea California constă într-o 'abordare imunologică a prevenirii şi tratării acneei, care vizează neutralizarea factorilor Propionibacterium acnes implicaţi în inflamare'. În timpul adolescenţei, glanda sebacee începe să secrete sebum (care lubrifiază firele de păr şi reduce uscarea pielii). Prezentă în glandă, Propionibacterium acnes este o bacterie care produce substanţe iritante şi agravează inflamarea foliculului (calea de evacuare a sebumului). Prin urmare, cercetătorii de la universitatea California încearcă să găsească un tratament care să înlăture substanţele iritante produse de bacterie.

În Franţa, circa trei milioane de persoane calcă pragul cabinetelor de dermatologie pentru tratarea acneei, majoritatea fiind adolescenţi.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!