UE interzice folosirii substanţei bisfenol A (BPA) în producerea biberoanelor

on . . Accesări: 3696

bebe-biberon.jpgO interdicţie europeană asupra folosirii substanţei bisfenol A (BPA) în producerea sticlelor de plastic pentru lichide şi hrană destinate copiilor de vârste mici a intrat in vigoare la 1 martie, potrivit unui comunicat de presa al CE. BPA este un compus organic folosit în producţia de plastic policarbonat, care la rândul său este utilizat în realizarea materialelor plastice, precum sticlele pentru lichide. Cantităţi mici de BPA din sticlele de plastic pot ajunge în lichidele pe care le transportă atunci când recipientele sunt încălzite la temperaturi înalte.

La finalul lunii martie 2010, guvernul danez a interzis temporar folosirea BPA în fabricarea materialelor plastice ce intră în contact cu lichide sau alimente pentru copii mai mici de 3 ani. Comisia Europeană a cerut Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) să evalueze motivele pentru care Danemarca a interzis BPA.
În luna iulie a anului trecut, Franţa a anunţat, la rândul său, o interdicţie asupra producţiei, importului, exportului şi plasării pe piaţă a sticlelor de plastic cu BPA pentru lichide şi hrană destinate copiilor de vârste mici.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!