
Alte amendamente care au fost introduse vizează faptul că medicul care efectuează studiile nu trebuie să fie numai primar, ci poate fi şi specialist sau farmacolog.
În cadrul dezbaterii s-a decis ca Asociaţia Română a Importatorilor de Produse Medicale (ARPIM) să vină într-o săptămână cu o propunere privind modalitatea obţinerii certificatului GCP în scopul omogenizării procedurii de acordare a certificatelor. Acordarea certificatelor se va face în urma unor evaluări.Prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că toate studiile clinice în lume se fac în baza unui certificat de bună practică clinică avizat în Europa, de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) din 2002, iar România ca ţară membră a Uniunii Europene nu poate face altfel.
Studiile clinice în România s-au făcut şi până acum în conformitate cu GCP, a precizat prof. dr. Adrian Streinu Cercel. El a adăugat că au fost făcute peste 164 de amendamente la reglementările popuse de Ministerul Sănătăţii în urma cărora s-a decis refacerea ordinului în conformitate cu studiile europene GCP.
Secretarul de stat a spus că ARPIM va trebui să vină cu o propunere de avizare a cursurilor GCP, care va fi discutată cu Ministerul Sănătăţii săptămâna viitoare.