Zentiva va intra pe piaţa contraceptivelor orale din România

on . . Accesări: 3708

contraceptive1.jpgDesi in Romania exista un Program National de Contraceptie, acesta intampina in prezent mari dificultati in a le asigura necesarul de medicamente femeilor cu probleme financiare, intrucat contraceptivele orale nu sunt incluse pe lista medicamentelor compensate sau gratuite. De asemenea, educatia sexuala in randul adolescentelor si tinerelor este in continuare deficitara. In acest context, Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, a luat decizia de a intra din aceasta toamna pe piata romaneasca a contraceptivelor orale si de a crea in urmatorii 5 ani o platforma performanta, cu lansari anuale de produse moderne si accesibile. Totodata, compania Zentiva se angajeaza sa sustina campanii de educare a femeilor din Romania cu privire la importanta folosirii unui mijloc de contraceptie modern.

“In urmatorii ani vom realiza o adevarata platforma dedicata contraceptiei, construind pas cu pas un portofoliu complet de produse si consolidand o echipa specializata dedicata. Vom intra pe acest segment de piata cu produse moderne si accesibile, care sa raspunda nevoilor femeilor din Romania”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. “Conform statisticilor publice, 88% dintre femeile din Romania detin informatii despre existenta contraceptivelor orale, insa doar 53% dintre ele stiu si cum sa le folosesca sau care sunt beneficiile lor si numai 10% dintre femei le folosesc in prezent. In acest context, avem incredere ca printr-o campanie sustinuta de informare, derulata in parteneriat cu comunitatea medicala, vom reusi sa le explicam femeilor din Romania avantajele utilizarii acestor metode moderne de contraceptie”, a completat Dr. Sorin Iancu.

„A le da femeilor posibilitatea sa evite sarcini nedorite inseamna totodata oportunitatea unei ingrijiri mai bune, pe timpul sarcinii si dupa nastere, pentru femeile care chiar doresc sa aiba un copil si au nevoie de suport”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis. „Programele de planning familial reprezinta una dintre principalele prioritati globale referitoare la starea de sanatate publica, fiind privite ca metode de preventie sociala, medicala si de asemenea economica.”

Cu o istorie de jumatate de secol, utilizarea contraceptivelor orale duce la: reducerea numarului de sarcini nedorite, reducerea avorturilor si in special a celor realizate in conditii improprii, reducerea numarului de decese si de complicatii medicale survenite in urma avorturilor, reducerea transmiterii infectiei HIV/SIDA. Popularizarea utilizarii contraceptivelor orale duce si la cresterea oportunitatilor de educatie si a celor profesionale pentru femeile din toata lumea si pentru copiii lor. Toate acestea se traduc in final prin crestere economica si reducerea saraciei.

Conform Institutului Guttmacher – UNFPA, ca urmare a investitiei globale de 3,1 miliarde USD in servicii de contraceptie in anul 2008, 603 milioane de femei au evitat 188 milioane de sarcini nedorite in acel an. De asemenea, fiecare dolar investit in metode de contraceptie duce la o economie de circa 4 dolari la bugetul de cheltuieli medicale in sistemul public.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!