A fost lansat primul generic de clopidogrel pe piaţa românească

on . . Accesări: 6873

tromb.jpgZentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lansează medicamentul Trombex ® (clopidogrel), primul generic de clopidogrel de pe piaţa românească. Tratamentele cu clopidogrel se administrează la pacienţii cu sindrom coronarian acut, precum şi la cei cu accident vascular cerebral ischemic sau cu boală arterială periferică dovedită. Grupul sanofi-aventis răspunde nevoilor pacienţilor cu infarct miocardic sau cu accident vascular cerebral din România, aducând alături de medicamentul original (Plavix ®) şi genericul de clopidogrel (Trombex ®). Plavix ® şi-a confirmat eficacitatea şi siguranţa de-a lungul timpului, având o experienţă de peste 10 ani şi peste 100 milioane de pacienţi trataţi în toată lumea. Trombex ® dă o şansă tuturor pacienţilor cu aterotromboză, având garanţia calităţii şi avantajul accesibilităţii.

„Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, în întreaga lume. În momentul de faţă, România se situează în mod îngrijorător între primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare, precum şi rata de mortalitate de cauză vasculară. În acest context, este extrem de important atât tratamentul preventiv al pacienţilor cu risc cardiovascular, cât şi tratamentul pacienţilor care au suferit un eveniment vascular major (infarct de miocard, accident vascular cerebral), în conformitate cu recomandările ghidurilor actuale de specialitate”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan.

“Am lansat Trombex ® pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut, ca răspuns la o nevoie reală a pacienţilor. În acest moment, Grupul sanofi-aventis pune la dispoziţia pacienţilor un portofoliu complet de tratare a afecţiunilor cardio-vasculare şi suntem în permanenţă preocupaţi de îmbunătăţirea soluţiilor oferite. Astfel, oferim o şansă la viaţă unui număr cât mai mare de oameni“, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis România.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!