Precizări privind medicamentul Nurofen pentru copii suspensie

on . . Accesări: 4097

nurofen.jpgCompania care produce medicamentul Nurofen a precizat, vineri, printr-un comunicat transmis presei, că, după analiza produselor Nurofen suspensie cu aromă de căpşuni pentru copii, retrase în data de 16 februarie 2010 ca urmare a unor aglomerări ale suspensiei observate în flacon, a rezultat că aglomerările respective sunt inofensive pentru sănătate. Deşi produsele din loturile respective erau sigure pentru sănătatea copiilor, decizia de retragere a fost luată de producătorul Nurofen pentru copii ca măsură de precauţie.

Retragerea Nurofen pentru copii suspensie orală cu aromă de căpşuni 100 ml a fost efectuată ca urmare a unei decizii voluntare a producătorului şi nu ca urmare a cererii venite din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului.
'Dat fiind că siguranţa şi calitatea produselor sunt pe primul plan pentru producătorul Nurofen pentru copii, dorim să îi asigurăm pe pacienţii noştri că nu există niciun motiv de îngrijorare, deoarece au fost luate pur şi simplu măsuri de precauţie', precizează sursa citată.
/Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!