Medicamentele Amgen şi Glaxo pentru osteoporoză primesc aprobare de la UE

on . . Accesări: 4433

osteoporoza.jpgMedicamentul îndelung aşteptat al Amgen pentru osteoporoză Prolia sau denosumab a fost aprobat în Europa pentru tratarea osteoporozei, a anunţat compania americană vineri. Unda verde din partea Comisiei Europene (CE) - una aşteptată în condiţiile în care Agenţia europeană pentru medicamente şi-a dat avizul în decembrie - marchează prima aprobare a produsului la nivel mondial. GlaxoSmithKline va contribui la comercializarea medicamentului în Europa, ocupându-se de promovarea unui produs despre care se crede că va avea încasări de miliarde de dolari anual din vânzări.

Prolia este administrată odată la şase luni ca injecţie subcutanată şi este primul dintr-o nouă categorie de medicamente concepute pentru a inhiba proteinele care activează celule care distrug oasele. Medicamentul va fi folosit în principal pentru tratarea femeilor aflate la menopauză care au osteoporoză sau a bărbaţilor care suferă de cancer de prostată, ambele categorii având un risc ridicat de fracturi.

În SUA, Administraţia pentru alimentaţie şi medicamente urmează să decidă în luna iulie dacă Prolia poate fi folosită pentru tratarea osteoporozei.Prolia va concura în tratarea osteoporozei cu bifosfonaţii.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!