MS modifică metodologia de trimitere a unor bolnavi la tratament în străinătate

on . . Accesări: 3421

formular_e112.jpgMinistrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat proiectul de modificare a Ordinului nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate. ''Am eliminat unul dintre criteriile după care comisia ministerului aprobă solicitările pacienţilor în condiţiile depăşirii fondurilor. Este vorba de vârsta pacientului, criteriu discriminatoriu, din punctul meu de vedere, în calitate de jurist'', a declarat ministrul Sănătăţii. Potrivit unui comunicat remis  Agerpres în noul proiect de ordin au fost nominalizaţi membrii supleanţi pentru comisia care aprobă dosarele, astfel încât, atunci când un membru al comisiei este indisponibil, circuitul documentelor să nu se mai blocheze.

Proiectul de Ordin se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro .
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat 35 milioane de lei pentru programul de trimitere a pacienţilor la tratament în străinătate, dublu faţă de anul trecut.
Scopul programului naţional de tratamente în străinătate vizează rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu există soluţii de tratament în unităţile sanitare din România.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!