Prozac ar putea fi folosit şi în tratamentul neoplaziilor

on . . Accesări: 3713

antidepresiv.jpgMedicamentul Prozac ar putea ajuta şi la combaterea unor cancere şi mai ales a leucemiilor, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Birmingham. Într-un studiu publicat în buletinul Leukaemia Research, acest antidepresiv ar scădea cu 90% dezvoltarea unor cancere şi ar putea completa tratamentele folosite împotriva acestor boli. Fluoxetina, compusul activ al Prozacului, ar determina apoptoza (moartea celulară) celulelor canceroase cultivate în laborator. Ea ar reduce cu 90% dezvoltarea leucemiilor. Oamenii de ştiinţă sunt încrezători şi consideră că rezultatele ar trebui să fie similare şi la testele efectuate pe pacienţi bolnavi de cancer.

Clomipramina, un alt antidepresiv, are acelaşi efect ca Prozacul. Cele două medicamente s-au dovedit deosebit de eficiente împotriva celulelor canceroase care se dezvoltă în cazul leucemiilor sau al limfoamelor.
Medicamentul Prozac poate fi utilizat în fiecare ciclu de chimioterapie, procedură care reprezintă un tratament foarte agresiv, atât pentru celulele canceroase, cât şi pentru cele sănătoase. Prin urmare, organismul are nevoie de pauze pentru a se reface. Prozacul ar putea interveni în cursul acestor faze de răgaz. Un ultim avantaj al produsului este că Prozacul este un medicament agreat, putând fi lansat rapid pe piaţă, în cadrul tratamentelor anticanceroase./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!