Proiect de act normativ pentru acordarea de indemnizaţii compensatorii pentru bugetari

on . . Accesări: 3701

bani-11.jpgAutorităţile vor elabora un proiect de act normativ prin care să poată fi acordate indemnizaţii compensatorii salariaţilor din sistemul bugetar, astfel încât salariile acestora să ajungă din nou la nivelul celor din decembrie 2009, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii dintre premierul Emil Boc şi sindicate, vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu. ''Din banii care au mai rămas la buget ar putea fi acordate sume compensatorii, astfel încât salariile să ajungă la nivelul de la sfârşitul anului 2009, iar acest lucru să poată fi aplicat din ianuarie 2010, astfel încât salariaţii să îşi intre în drepturi de la începutului anului. Va fi elaborat un act normativ pe care îl vom discuta marţi, de la ora 15,00'', a spus Liviu Apostoiu.

Sindicaliştii vor menţine programul protestelor, până la soluţionarea solicitărilor adresate autorităţilor, a menţionat acesta.
''Actul normativ va fi discutat cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, sănătate, funcţionari publici, astfel încât să avem o privire de ansamblu'', a adăugat Liviu Apostoiu.
Potrivit vicepreşedintelui Publisind Mihaela Neacşu, reprezentant BNS, cele mai mari scăderi de salarii au fost înregistrate în domeniul asistenţei sociale, al protecţiei sociale, în învăţământ.
''Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor face o evaluare în 30 de zile a categoriilor profesionale şi va analiza cum pot fi împărţite sumele pe categorii. Finanţele ar trebuie să deţină o situaţie în acest sens'', a afirmat Mihaela Neacşu. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!