Novo Nordisk a lansat cel mai modern dispozitiv de administrare a insulinei

on . . Accesări: 2574

novopen4.jpgNovo Nordisk, liderul mondial şi national în terapia diabetului, lansează în România NovoPen® 4 – un dispozitiv modern şi durabil de administrare a insulinei pentru persoanele cu diabet  zaharat.Noul dispozitiv reprezintă o alternativă modernă la pen-urile clasice pentru insulină şi oferă persoanelor care fac tratament cu insulină posibilitatea de a-şi administra cu uşurinţă doza optimă necesară. În plus, NovoPen® 4 este un dispozitiv durabil folosit prin reîncărcarea cu un nou cartuş cu insulină. Astfel, pacientul care trebuie să-şi administreze tratamentul în mod constant, are posibilitatea alegerii unui dispozitiv durabil şi de încredere. NovoPen® 4 este un instrument modern destinat însoţirii persoanei cu diabet în toate activităţile sale, ca parte din kit-ul zilnic de terapie.

NovoPen® 4 va fi oferit gratuit, prin intermediul medicilor, tuturor pacienţilor cu diabet care primesc prescripţie medicală cu insulinele moderne produse de compania Novo Nordisk.“Persoanele care suferă de diabet sunt persoane care necesită o îngrijire atentă permanentă. Specialiştii din domeniul sănătăţii sunt de părere că în afecţiunile cronice precum diabetul, cele mai bune rezultate se obţin atunci când pacienţii, dar şi familiile lor sau cei ce-i îngrijesc îndeaproape, se informează constant şi din surse medicale oficiale despre inovaţiile care se petrec în domeniul de interes al bolii de care suferă. În cazul persoanelor cu diabet, autoîngrijirea este o componentă vitală. În zilele noastre, persoanele cu diabet duc o viaţă aproape normală, atât de familie cât şi din punctul de vedere al dinamicii sociale. Tratamentul cu insulină a devenit o parte integrantă a vieţii lor, cei mai mulţi bolnavi reuşind să-şi gestioneze foarte bine boala. Pornind de la această realitate, Novo Nordisk a creat dispozitivul NovoPen® 4, un instrument care răspunde nevoilor diferite ale bolnavilor de diabet, oferindu-le posibilitatea unui partener de încredere, pe care se pot bizui pe termen lung’’, afirmă Bogdan Viaşu, General Manager Novo Nordisk.

Sistemul inovativ de dozare al NovoPen® 4 asigură un control mai bun al injecţiei, pacientul având siguranţa că-şi administrează exact doza de care are nevoie. Astfel, se elimină atât riscul unei erori de dozaj, cât şi irosirea insulinei folosite.Pacienţii care vor alege să folosească versiunea NovoPen® 4 vor descoperi cât este de uşor să înveţe să folosească noul dispozitiv. Scala acestuia de gradare a fost mărită pentru o mai bună vizibilitate, iar la finalul dozei, pacientul este avertizat auditiv.  De asemenea, NovoPen® 4 necesită o forţă de injectare a insulinei cu 50% mai mică faţă de dispozitivul din generaţia anterioară, simplificând şi mai mult momentul administrării tratamentului.  

Dispozitivul NovoPen® 4 poate fi folosit pentru administrarea oricărei insuline în cartuş (PenFill®)  puse la dispoziţie de compania Novo Nordisk.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!