Proiect de lege pentru pauza de masă a elevilor şi studenţilor

on . . Accesări: 3599

fetita.jpgPreşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi deputatul PD-L Mircea Giurgiu propun un proiect legislativ prin care să fie instituită obligativitatea pauzei de masă pentru elevi şi studenţi. Medicul nutriţionist Nicolae Hâncu spune că această pauză pentru masa de prânz este absolut necesară, cu atât mai mult cu cât foarte puţini mănâncă dimineaţa.

'Faptul că studenţii n-au pauză de masă are cel puţin două consecinţe importante: favorizează apariţia bolilor şi le scade randamentul', a precizat Hâncu, într-o conferinţă de presă, adăugând că omul este programat să mănânce de trei ori pe zi.

La rândul său, preşedintele UMF Cluj, Marius Bojiţă, a salutat iniţiativa şi a subliniat faptul că, dacă orarul se face în interesul studenţilor, trebuie să fie prevăzută şi această pauză de masă, care să fie de două ore, de preferinţă între orele 13.00 şi 15.00. Acesta a adăugat că astfel ar fi evitate multe dintre bolile aparatului digestiv, care în ultima perioadă au crescut mult ca incidenţă în cazul tinerilor.

Deputatul Mircia Giurgiu a precizat că în cazul elevilor ar trebui doar prelungită la 30 de minute durata pauzei mari.

Mircia Giurgiu a mai spus că proiectul legislativ urmează să fie depus în circa o lună, după ce va fi făcut în prealabil un sondaj în rândul studenţilor, în special al celor de la medicină, unde experimentul ar urma să fie aplicat în primul rând./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!