Compania farmaceutică Alvogen se extinde pe piaţa din România

on . . Accesări: 4946

pharmaceuticals.jpgCompania farmaceutică multinaţională Alvogen, cu sediul central în Statele Unite, a anunţat săptămâna trecută că şi-a extins operaţiunile în estul Europei, deschizând o nouă bază în Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Alvogen România se va concentra pe vânzări şi pe marketing, pentru a susţine noile produse ce vor fi lansate în 2010. 'Considerăm că există mari oportunităţi pentru afaceri în Europa de Est, iar crearea Alvogen România se conformează strategiei noastre de dezvoltare. Prin produsele noastre, portofoliul de achiziţii şi parteneriatele strategice, sperăm să ne construim o prezenţă puternică pe piaţă', a declarat preşedintele Alvogen, Robert Wessman, fostul director executiv al companiei Actavis, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Alvogen Romania va fi condusă de Laurentiu Scheusan, expert cunoscut pe piaţa farmaceutică din România, care a administrat înainte operaţiunile locale ale companiei Actavis. Ca director administrativ al Alvogen România, Laurentiu Scheusan va avea în subordine 60 de angajaţi, care au experienţă în industria farmaceutică locală.
Piaţa farmaceutică din România înregistrează vânzări anuale în valoare de trei miliarde de dolari, iar Alvogen consideră că acest segment de piaţă va cunoaşte o creştere puternică, pe măsura îmbunătăţirii sistemului sănătăţii din România.

'În următorii cinci ani, dorim să devenim una din companiile farmaceutice de vârf din România, în baza reputaţiei noastre privind produsele şi serviciile de înaltă calitate', a declarat directorul executiv al Alvogen, Doug Drysdale.

Alvogen este o companie farmaceutică multinaţională, care se bazează pe produse generice complexe. Alvogen doreşte să devină o companie de produse generice next-generation printr-o selecţie atentă de produse, parteneri de afaceri şi pieţe. Compania are peste 130 de produse faramaceutice în dezvoltare şi în curs de omologare, multe dintre acestea urmând a fi lansate în 2010. Portofoliul de produse este foarte variat şi se adresează oncologiei, cardiologiei, domeniului bolilor respiratorii, neurologiei şi gastroenterologiei. Cu o vechime de peste 100 de ani, Alvogen deţine baze în Asia, Europa şi America de Nord./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!