Sanofi-Aventis analizează posibilitatea de a se extinde pe piaţa farmaceutică din România

on . . Accesări: 3216

sanofi.jpgSanofi-Aventis are în analiză unele oportunităţi de a face alte achiziţii pe piaţa din România. 'Este o propunere făcută în cursul anului 2009. Nu vă dau detalii dacă este vorba despre un producător, de produs sau de serviciu. Sigur este că deocamdată grupul nu-şi propune să cumpere un lanţ de farmacii, pentru că nu este în specializarea companiei', a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, medical director Sanofi Aventis. La rândul său, directorul de Operaţiuni Industriale Zentiva, Margareta Tănase, a spus că, în ceea ce priveşte intenţia de a face alte achiziţii, grupul este în analiză, întrucât este deschis tuturor oportunităţilor, iar noile achiziţii reprezintă una dintre priorităţile sale.
'Sunt în analiză toate oportunităţile şi sunt transmise Grupului în vederea finalizării. Există intenţia de extindere. Există o comisie constituită la nivel corporate, adică la nivelul Grupului Sanofi-Aventis, care analizează permanent oportunităţi de la nivel european şi din alte zone ale lumii şi propunerile vin şi sunt analizate. O astfel de propunere a venit şi din România, iar când se va lua o decizie, va fi anunţată', a spus Margareta Tănase.
Dabija a explicat că nu este vorba despre o ofertă.

'Noi analizăm fiecare piaţă în parte, căutând nevoile pieţei şi ce ar putea satisface această nevoie. Dacă acel lucru este extern, demarăm negocieri după ce este analizată în Grup această oportunitate. Deci, oportunitatea noi am transmis-o, dar comisia o evaluează. Am transmis la comisie propuneri plecând din România. Deocamdată nu pot da niciun detaliu, întrucât ambele companii (Sanofi-Aventis şi Zentiva - n.r.) sunt listate la bursă', a precizat Ovidiu Saltas-Dabija. Potrivit acestuia, dacă este identificată o nevoie nesatisfăcută în ceea ce priveşte asigurarea stării de sănătate sau tratarea unei patologii ori prevenţia unei boli, se analizează complementaritatea acestei oportunităţi cu portofoliul actual. Dacă poate fi acoperită cu portofoliul actual, cel mai probabil nu va exista un răspuns favorabil cu privire la această oportunitate. 'Dar dacă este complementar cu portofoliul actual, nu contează cât de larg este portofoliul, ci cât de bine se potriveşte ca ofertă pentru sănătate', a menţionat acesta, explicând de ce compania ar putea face alte achiziţii în contextul unei pieţe deja afectată de criză.

Grupul Sanofi-Aventis a anunţat de asemenea că va produce în România un medicament dedicat urologiei, dar care este destinat pieţei farmaceutice din Germania.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!