A fost lansat un nou produs pentru cei care sforăie

on . . Accesări: 3590

sforait.jpgSforăitul este o boală cronică ce afectează, potrivit statisticilor mondiale, peste 40 % dintre adulţi, iar numărul bărbaţilor care au această tulburare de somn este dublu faţă de cel al femeilor. În Europa, 45% din populaţie suferă din cauza sforăitului, iar pentru un sfert dintre aceşti oameni, fenomenul s-a cronicizat. Studiile mai arată că 54% dintre familii au o persoană care sforăie, şi 9% dintre acestea au câte patru episoade pe săptămână.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a subliniat că problema aceasta se agravează odată cu înaintarea în vârstă, şi că aproximativ 80% dintre cuplurile care se confruntă cu această problemă dorm periodic în camere separate şi nouă din zece afirmă că relaţia lor ar avea de câştigat dacă ar exista o soluţie împotriva sforăitului.

Prof. dr. Mencinicopschi a menţionat că sforăitul este mai frecvent la bărbaţi şi la persoanele supraponderale sau obeze, şi problema se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Acesta a spus că aproape toţi sforăim, chiar dacă nu avem această senzaţie. Persoanele care au un bioritm normal şi se culcă la 22 şi dorm 6-7 ore, aşa cum ar trebui, dacă se trezesc din cauza partenerului care sforăie, adorm foarte greu după aceea, a explicat prof. dr. Mencinicopshi. El a mai spus că sforăitul se datorează faptului că oamenii respiră pe gură, aerul nu mai curge lin, se fac vârtejuri şi atunci apare fenomenul de sforăit.

Sforăitul poate să apară şi pe fondul unei oboseli cronice, din cauza obezităţii sau supraponderabilităţii, dar şi ca urmare a consumului de alcool. Sforăitul ne poate afecta activitatea de fiecare zi deoarece cei ce sforăie nu se odihnesc bine.
De curând compania Hipocrate a lansat un produs dedicat celor care sforăie. Sprayul anti-sforăit Silence este un produs natural care nu conţine substanţe toxice, conţine lecitină, o algă marină roşie şi extract de măceşe. Această compoziţie realizează tonifierea, uniformizează suprafaţa unde ar putea apărea turbioanele aerului, cele care produc zgomotul. Spray-ul are un sistem special de pulverizare, care crează o spumă cu aromă de mentă, ce acoperă ţesuturile de la nivelul gâtului şi asigură proprietăţi de lubrifiere a mucoasei peretelui faringian. Produsul reduce încă din prima noapte sforăitul, acesta ajungând de la 60 decibeli (nivel supărător), la 30 de decibeli, comparabil cu foşnetul din pădure. Spray-ul trebuie utilizat permanent, se administrează prin două pufuri în gură, şi se află deja în farmacii.

Sprayul anti-sforăit Silence costă între 55 şi 95 de lei, după adaosul din fiecare farmacie.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!