Noile medicamente antidiabetice ar putea mări riscul cardiac

on . . Accesări: 2797

ecg_medicam.jpgUn grup consultativ de experţi din cadrul Agenţiei americane pentru medicamente (FDA) a anunţat că este nevoie de teste suplimentare privind riscurile cardiace pe care le prezintă o nouă generaţie de medicamente împotriva diabetului ce urmează să fie scoase pe piaţă. Această recomandare a fost adoptată cu 14 voturi pentru şi 2 împotrivă, la capătul a două zile de deliberări cu privire la posibilele efecte nocive asupra inimii ale unor noi medicamente antidiabetice ce urmează să fie lansate pe piaţă.
Mai multe companii farmaceutice importante, printre care GlaxoSmithKline, Eli Lilly şi Bristol-Myers Squibb sunt în concurenţă pentru a lansa pe piaţă o nouă generaţie de medicamente împotriva diabetului.

Îngrijorarea FDA cu privire la posibilele riscuri cardiace ale acestei noi generaţii de medicamente a început să se manifeste după ce la sfârşitul anului 2007 rezultatele a patru teste clinice privind efectele antidiabeticului Avandia, produs al grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, indicau o creştere a riscului cardiac cu nu mai puţin de 42% după tratamente îndelungate cu acest medicament.
Medicamentele antidiabetice sunt printre cele mai vândute medicamente din lume, la sfârşitul anului trecut înregistrându-se vânzări în valoare de 6 miliarde de dolari în întreaga lume. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!