Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) continuă măsurile necesare pentru combaterea efectelor caniculei, fiind amenajate 14 corturi medicale dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate, în condiţiile avertizării de cod portocaliu de caniculă, anunţă luni PMB.
"Udăm străzile, dimineaţa şi seara. 14 corturi sunt funcţionabile, asistentele sunt la locul lor, este răcoare, au apă şi legătura cu ambulanţa. Să mai decongestionăm în momentul când sunt lipotimii trecătoare produse de căldură.
Eu îi rog pe cei mai maturi, mai ales pe cei care au afecţiuni cardiace, să aibă răbdarea trecerii orelor de foc la propriu", a declarat primarul general, Sorin Oprescu, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Potrivit PMB, pentru oamenii cu venituri mici, cât şi pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură, în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulţi Sf. Ioan din B-dul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 şi la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajată pentru igiena personală, între orele 08,00-16,30.
În ceea ce priveşte Planul de Igienizare a Capitalei, operatorii de salubrizare din toate sectoarele vor continua activităţile de stropit a carosabilului (la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic) cu un număr total de 71 de utilaje.
ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cişmele existente pe raza Municipiului Bucureşti şi asigură alimentarea cu apă potabilă a sistemelor de umidificare a aerului / punctele de răcorire.
Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă.
De asemenea, operatorii de salubrizare vor elimina toate acumulările necontrolate de deşeuri şi se vor monitoriza zonele de periferie astfel încât să se intervină imediat în cazul în care apar noi depozite necontrolate de deşeuri şi continuă tratamentele de combatere a ţânţarilor atât în exterior (spaţii verzi, parcuri, aliniamente stradale de pe marile bulevarde) cât şi în subsoluri şi scări de bloc.
Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00.
Se monitorizează şi evaluează continuu zonele unde pot apărea focare cu ţânţari şi/sau şobolani.
Tratamentele vor fi efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substanţe biocide. Acesta este primul tratament, dintr-un program pilot de igienizare, cel de-al doilea urmând a fi efectuat pe data de 14.08.2013.
PMB subliniază aceste tratamente nu angajează cheltuieli suplimentare din partea Primăriei Capitalei, ci sunt efectuate în cadrul programului de dezinsecţie contra ţânţarilor. Datele efectuării aviotratamentelor se pot modifica în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, astfel vă vom informa din timp despre orice modificare apărută.
Sursa: AGERPRES