Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă

on . . Accesări: 2006

5080589 rsBolnavii cronici, în general, dar mai ales cei cu afecţiuni psihice şi cardiace trebuie să fie foarte atenţi în perioada de caniculă şi, mai ales, când temperaturile înregistrează schimbări semnificative de la o perioadă la alta, subliniază specialiştii.

Prof. dr. Dan Prelipceanu de la Spitalul de Psihiatrie "Al . Obregia" a declarat că persoanele cu afecţiuni psihice trebuie să evite să iasă afară pe caniculă şi să-şi ia medicaţia.

La rândul său, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a precizat că în intervalul orar 11,00 - 18,00 când temperaturile sunt foarte ridicate persoanele cardiace nu trebuie să iasă afară.

Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00.

Dacă este inevitabilă deplasarea atunci trebuie luate măsuri de protecţie, respectiv haine de culoare deschisă, ample, pălării sau umbreluţe şi cât mai mult din suprafaţa corpului să fie acoperită.

Dieta pe timp de caniculă.

Este necesară o hidratare corespunzătoare şi trebuie respectate indicaţiile medicilor, nu trebuie să se renunţe la medicamentele prescrise.

În caz că apar probleme deosebite, cei afectaţi trebuie să meargă la medic.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!