Agenţia Naţională de Transplant a prezentat problemele cu care se confruntă

on . . Accesări: 3329

medicii-acuza-agentia-de-transplant-ca-le-blocheaza-activitatea-210223 rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant în cadrul căreia au fost abordate teme legate de modul de organizare a agenţiei şi problemele cu care se confruntă aceasta.

Dr. Victor Zota, coordonator al Programului Naţional de Transplant, a declarat după întâlnire, care a durat aproape trei ore, că urmează să mai aibă loc o reuniune la sfârşitul lunii, în care vor fi abordate mai multe probleme şi la care vor participa manageri ai spitalelor, medici de alte specialităţi şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant.

El a afirmat că ministrul Sănătăţii l-a asigurat că sprijină activitatea de transplant şi că vor fi alocate fondurile necesare pentru desfăşurarea acestei activităţi până la sfârşitul anului. Pentru finanţarea pentru anul 2014 reprezentanţii agenţiei trebuie să facă propuneri până pe 14 iulie.

O altă problemă discutată, a menţionat dr. Victor Zota, a fost cea a personalului, care trebuie să crească numeric, pentru ca activitatea să se desfăşoare în bune condiţii.

Pe de altă parte, dr. Zota a menţionat că dr. Horaţiu Suciu, de la Institutul de Chirurgie Cardiacă de la Târgu Mureş, a prezentat în amănunt problemele cu care se confruntă şi probabil până la toamnă centrul se va deschide şi vor fi deschise şi alte centre.

Dr. Victor Zota a arătat că nu au fost luate în discuţie eventuale schimbări la nivel de conducere a agenţiei.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!