Protocol pentru creşterea accesului la tratament farmaceutic al pacienţilor, încheiat de Ministrul Sănătăţii şi producătorii de medicamente

on . . Accesări: 1764

29.06 - News rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat cu reprezentanţi ai Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice premisele încheierii unui protocol pentru creşterea accesului la tratament farmaceutic al pacienţilor în condiţii de eficienţă a costurilor publice şi încurajare a dezvoltării industriei farmaceutice locale.


Protocolul între Ministrul Sănătăţii şi Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice va fi semnat în aproximativ două săptămâni, informează un comunicat emis marţi de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, printre subiectele abordate la întâlnirea de luni s-au numărat lista de medicamente compensate, taxa clawback şi Directiva 2011/7/UE privind termenele de plată.


Citește mai multe despre taxa clawback.


Ministrul Sănătăţii le-a transmis reprezentanţilor APMGR că îşi doreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ care să permită eficientizarea cheltuielilor publice, dar în acelaşi timp să asigure accesul la tratament medical pentru un număr mai mare de pacienţi.


Nicolăescu i-a asigurat pe reprezentanţii producătorilor de medicamente de întreaga sa colaborare, subliniind faptul că îşi doreşte coerenţă în politicile publice şi predictibilitate, se mai arată în comunicatul MS.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!