Examen medic, medic dentist şi farmacist specialist-29 martie 2006

on . . Accesări: 10427

PUBLICAÞIE privind organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea titlului de medic specialist, medic dentist specialist şi farmacist specialist. Ministerul Sănătăţii organizează la data de 29 martie 2006 examen pentru obţinerea titlului de specialist. Examenul va consta dintr-o probă scrisă cu 10 întrebări timp de 2 ore şi probe clinice şi/sau practice în funcţie de tematica fiecărei specialităţi. La acest examen se pot prezenta:
1. Medicii, medicii dentisti  si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care la data de 29 martie  2006   încheie stagiul de pregatire (inclusiv audierea cursurilor-conferinta), conform  programei de pregatire pentru fiecare specialitate;
2. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care  au încheiat  stagiul de pregatire si care din motive justificate nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare.      Prezentarea se face  cu respectarea prevederilor art.12(2)  HG nr.899/2002  ("Absolventii stagiilor de rezidentiat se pot prezenta la examenul de finalizare în primii 2 ani de la absolvire");
3. Medicii, medicii dentisti si farmacistii cetateni romani, care au efectuat specializarea in afara României si îndeplinesc conditiile stabilite de HG nr.970/2004, art.7*)
4. Medicii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii, pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care la data de 29 martie 2006 încheie stagiul de pregatire  in noua specialitate.
5. Medicii specialisti sau primari încadrati in clinici universitare, care la data de 29 martie 2006  îndeplinesc conditiile prevazute de art.2(1) din Ordinul comun MS si MEC  nr.546/4260/2004 **)
Examenul se va desfasura in centre universitare medicale.
Arondarea pe aceste centre universitare medicale si componenta comisiilor nationale de examen, va fi stabilita de Ministerul Sanatatii, dupa terminarea înscrierilor, in functie de solicitari, de numarul candidatilor  si de posibilitatile de a institui comisii de examinare la nivelul acestor centre.
Arondarea va fi comunicata prin directiile de sanatate publica din centrele universitare medicale respective, la data de 13 martie 2006.

Media minima de promovare este 7,00.

Tematicile după care se vor desfasura examenele in aceasta sesiune au fost publicate in "Viata Medicala" începând cu nr. 10/9 martie 2001, cu exceptia specialitatilor: Chirurgie maxilo-faciala - revizuita si publicata in "Viata Medicala" nr. 43/24 oct.2003, Radiologie si imagistica medicala - revizuita si publicata in "Viata Medicala" nr. 45/7 nov.2003 si ortopedie pediatrica revizuita si publicata in "Viata Medicala" nr.21/27 mai 2005.
Medicii rezidenti confirmati in specialitatea  O.R.L. vor sustine examenul dupa tematicile publicate in anul 1993.
Medicii, medicii dentisti  si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala, vor depune dosarele de înscriere la directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si la ministerele cu retea sanitara proprie in perioada 13 februarie -3 martie 2006, inclusiv.
Cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala vor depune dosarele de înscriere  in perioada 13 febuarie-3 martie 2006, inclusiv, la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti  - str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti; telefon: 255.15.74.
Candidatii prevazuti la punctele 3 si respectiv 5 vor depune dosarele de examen la Ministerul Sanatatii in perioada 13  februarie-3 martie 2006, inclusiv.
Tabelele nominale cu candidatii înscrisi, vor fi transmise  pana la data de  7 martie 2006, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti - str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti.
Tabelele originale cu candidatii însotite de adresa cu semnaturi si discheta se vor transmite prin prioripost la  Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti - str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti, pana la data de 14 martie 2006.
Tabelele vor cuprinde urmatoarele rubrici:

 

Judetul

Numele si prenumele cu initiala tatalui

Specialitatea in care este confirmat rezident

Nr. Ord. MS de confirmare

Durata stagiului de pregatire la 29 martie 2006

Unitatea de încadrare cu contract de munca pe durata nedeterminata, localitate, judet

Centrul universitar in care solicita sustinerea examenului

Nr. chitantei de plata a taxei de examen

     

 

 

 

 

Se va codifica "FP" pentru rezidentii încadrati pe perioada determinata

 

 

La adresa de internet www.perfmed.ro se va gasi un model de fisier EXCEL si instructiuni de completare si transmitere a acestuia.
Întreaga responsabilitate a completarii corecte  a datelor din  tabel  revine directiilor de sanatate publica, respectiv ministerelor cu retea sanitara proprie.
Listele cu candidatii admisi pe centre universitare si specialitati precum si locul si ora de prezentare a candidatilor, se vor afisa  la data de 24 martie 2006 la directiile de sanatate publica din centrele universitare medicale la care au fost arondati candidatii, cu exceptia Centrului Universitar Bucuresti pentru care se vor afisa la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti - str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti, telefon: 255.15.74 sau pe internet la adresa www.perfmed.ro
Dosarul de înscriere va cuprinde:
- cerere de înscriere in care se va mentiona specialitatea si centrul universitar in care se doreste sa se sustina examenul;
- copie xerox dupa diploma de medic, medic dentist sau farmacist;
- copii xerox ale documentelor care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie etc.);
- adeverinta eliberata de unitatea sanitara unde este încadrat medicul, medicul dentist  sau farmacistul, din care sa reiasa tipul de contract de munca (pe perioada determinata sau nedeterminata), numarul Ordinului de confirmare in rezidentiat, durata stagiului de pregatire la data de 29 martie 2006;
- medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti care au efectuat diferite perioade de stagii in strainatate in specialitatea in care au fost confirmati, vor anexa si aprobarea Ministerului Sanatatii de recunoastere a acestor stagii***)
- medicii, medicii dentisti  si farmacistii rezidenti vor depune in dosar xerocopie a carnetului de rezident din care sa reiasa absolvirea cu note a tuturor colocviilor in urma stagiilor obligatorii efectuate;
- chitanta de plata taxei de 280 lei (RON) achitata cu mandat postal in contul nr.
RO 72 TREZ7025025XXX000266, CUI 16142125, Trezoreria Sector 2 , cod cont 5025, pe numele Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti - str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti, cod postal 022434
Rezidentilor care nu se prezinta la examen (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist, le înceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat. Conform HG nr. 899/2002 acestia se pot prezenta la examenul de specialist in cel mult doi ani de la finalizarea pregatirii.
 
*) dosarul de înscriere va  fi completat cu urmatoarele acte: copie dupa actul de identitate, dupa caz copie a atestatului de echivalare a diplomei de licenta, copie xerox si traducerea legalizata a diplomei de specialist obtinuta in afara României , copie xerox si traducere  a documentelor din care sa rezulte durata si curricula de pregatire, avizul Colegiul Medicilor din România , dupa caz al Colegiului Medicilor Dentisti din România sau al Colegiului Farmacistilor din România
 **) dosarul de înscriere va fi completat cu adeverinte din care sa reiasa îndeplinirea conditiilor prevazute de Ordinul Comun MS si MEC nr.546/4260/2004;
 ***) in cazul in care nu exista aceasta aprobare,  dosarele vor fi depuse la Ministerul Sanatatii si vor fi completate cu  acte traduse si legalizate din care sa reiasa stagiile de pregatire efectuate in strainatate,  precum si cu avizul comisiei de specialitate a MS privind recunoasterea acestor stagii
 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!