Conferinţa Naţională de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei

on . . Accesări: 5959

congres111.jpgSocietatatea Nationala Romana de Boli Infectioase in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” Bucuresti organizeaza in perioada 4-5 noiembrie 2011 prima Conferinta Nationala de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei. Organizarea acestei prime Conferinte Nationale de Boli Tropicale si Medicina Calatoriei cu participare internationala vine ca o consecinta a evolutiei situatiei pe plan mondial si ca o completare fireasca a activitatii specialistilor in domeniul bolilor infectioase acute.  Participarea unor experti internationali in domeniu creste valoarea informatiei aduse de aceasta manifestare stiintifica.

Clinica de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” a desfasurat activitate didactica, stiintifica, clinica si profilactica in domeniul afectiunilor tropicale, inclusiv in organizatii internationale (OMS-TDR) si Consiliul European al Scolilor si Institutelor de Medicina si Igiena Tropicala inca din anul 1977. La practica deja existenta privind afectiunile tropicale de import, precum malaria, amibiaza, holera, s-au adaugat in ultimii ani si cazuri de leishmaniaza viscerala, filariaza, schistosomiaza, imbogatind experienta clinicienilor si a medicilor de laborator. In acelasi timp, intensificarea circulatiei calatorilor in diverse zone tropicale si modificarile climatice  au dus la posibilitatea adaptarii/ readaptarii vectorilor unor boli severe in Europa, cum ar fi febrele hemoragice de tip Denga sau Chikungunya, fapt care a determinat o amplificare a gradului de atentie acordat acestui domeniu, al bolilor tropicale si medicinei de calatorie. Aceste realitati au impus cu necesitate elaborarea unei noi abordari a Regulamentului Sanitar International (RSI-OMS 2005).
 
Detalii despre inscriere (taxe si formular) puteti gasi accesand urmatorul link:  http://www.infection-victorbabes.ro/cnbtmc/inscriere-eveniment-medical.php

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!