Congresul European de Medicină Estetică la Bucureşti

on . . Accesări: 6451

Societatea Română de Medicină Estetică organizează, în perioada 18-20 aprilie, pentru prima dată în România, cea de-a 6-a ediţie a Congresului European de Medicină Estetică, care va supune atenţiei publicului etica şi profesionalismul în medicina estetică din România. Evenimentul îşi propune să trateze subiectul tehnicilor tradiţionale şi neconvenţionale utilizate în medicina estetică, precum şi importanţa informării asupra diferenţierii actului medical profesionist de actele "medicale" neautorizate. Desfăşurat pe o perioadă de trei zile, Congresul Naţional de Medicină Estetică va coincide anul acesta cu cea de-a 7-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, ocazie cu care se vor desfăşura o serie de conferiţe şi workshop-uri pe teme actuale din domeniul medicinei estetice şi dermatologiei, la care vor participa renumiţi medici specialişti din România şi din străinătate.
 Ediţia de anul acesta va beneficia de participarea a 20 de medici specialişti renumiţi la nivel internaţional, precum prof. Jean-Jacques Legrand, creatorul conceptului de medicină estetică, cunoscut la nivel internaţional pentru dezvoltarea tehnicilor anti-ageing, prof. Carlo Alberto Bartoletti, fost ucenic al acad. prof. dr. Ana Aslan şi fiul său Emanuele Bartoletti, specialist în chirurgie plastică şi practician al tehnicilor de utilizare a toxinei botulinice, pe care le va prezenta la eveniment, precum şi prof. Brigitte Dréno din Nantes, care va susţine conferinţa despre acneea inflamatorie, de la cercetarea de bază, la o noua abordare terapeutică.
 "Anul acesta este de două ori mai important pentru noi, fiindcă vom desfăşura, în paralel, două evenimente cu o importanţă deosebită atât pe plan naţional, cât şi internaţional - Conferinţa Naţională de Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală, care a ajuns la cea de-a 7-a ediţie, şi al 6-lea Congres European de Medicină Estetică, desfăşurat pentru prima dată în România. Anul acesta ne bucurăm de prezenţa unor renumiţi medici specialişti în medicină estetică la nivel mondial, care vor aduce în atenţia publicului o problemă extrem de serioasă cu care ne confruntăm în acest moment: practicile etice şi neetice în medicina estetică, diferenţele dintre actele medicale profesioniste şi cele neautorizate, efectuate de impostori, care au efecte grave asupra pacienţilor", a declarat dr. Mihaela Leventer, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Estetică.
 Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRME), afiliată la Asociaţia Medicală Română şi, începând cu anul 2001, şi la Societatea Internaţională de Chirurgie Dermatologică, se implică activ în semnalarea şi dezbaterea problemelor de dermatologie şi estetică, organizând anual Conferinţa Naţională Medicină Estetică. Printre temele dezbătute în ediţiile anterioare ale conferinţei s-au numărat problema fotoîmbătrânirii şi cele mai bune metode de tratament, precum şi afecţiunile induse de expunerea îndelungată la soare. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!