Parazitozele intestinale la copii - tratament homeopatic

on . . Accesări: 17770

image0023 rsCele mai frecvente infestări parazitare intestinale la copii sunt giardioza (responsabil de infestare fiind parazitul Giardia), oxiuroza (Oxiuri) şi ascaridioza (Ascaris lumbricoides). Copiii care fac parte din colectivităţi sunt mai susceptibili de a contacta boala. Diagnosticul parazitozelor intestinale se face pe baza examenului coproparazitologic (este importantă prelevarea a 3 probe la distanţă de 7 zile!). În cazul oxiurozei se pot viualiza paraziţii în materiile fecale sau se poate efectua amprenta anala.

 

Parazitozele intestinale pot fi responsabile de stagnarea sau scăderea în greutate a copilului. De asemenea pot apare grade diferite de anemie. Copilul este apatic, palid fără poftă de mâncare. Poate prezenta greaţă, dureri abdominale nesistematizate sau localizate, greţuri, vărsături. Copilul este agitat şi pot apare tulburări ale somnului.

Tratamentul homeopatic este folosit cu succes în cazul parazitozelor intestinale la copii. Acesta se poate administra singur sau după tratamentul alopat.


Se pot folosi în acest caz nosodele. Remediile cu origine biologică preparate din culturi microbiene sunt denumite în homeopatie nosode, fiind folosite zeci de feluri diferite de nosode. 


Nosodele se administrează ideal cu remediul homeopatic de fond al copilului.


Lamblia, Oxiurus, Ascaris sunt cele 3 nosode adminstrate în cele mai frecvente parazitoze intestinale la copii. Acestea se administrează în diluţii 9- 30CH.


Administrarea se face timp îndelungat (2-3 luni), conform recomandărilor medicului homeopat.

Dr. Simona Dobre-Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!