Câteva mici remedii homeopatice şi utilizările lor frecvente

on . . Accesări: 10747

homeo_7.jpgMateria Medica homeopatică conţine numeroase remedii, utile pentru tratamentul diferitelor probleme ale pacienţilor noştri. Multe dintre remediile folosite au indicaţii punctiforme, mici, pentru anumite probleme specifice de sănătate. Probabil că studiul amănunţit şi experienţa folosirii remediilor pot duce la identificarea altor utilizări ale remediilor, dar este bine să fie cunoscute şi aceste indicaţii punctuale. În practica zilnică, rezultate bune se obţin din utilizarea uneori a uneori remedii mai rar utilizate, dar foarte eficiente.

Olender – este un remediu homeopatic din oleandru, o plantă populară mult folosită în fitoterapia tradiţională. Ca remediu homeopatic este indicat în erupţii cu descuamare ale pielii capului, tip mătreaţă sau când scuamele au dimensiuni mari şi se desfac în placarde. Este un remediu util şi în proriazis-ul pielii capului, atunci când există o stare de prurit şi uscăciune intensă a pielii scalpului. De asemenea, este indicat şi în erupţie seboreică care acoperă întreaga suprafaţă a pielii capului (ca o scufie), la sugari.
    
Palladium – este un remediu specific pentru tratamentul chisturilor ovariene, mai ales pe partea dreaptă. Este indicat dacă apar dureri ovariene, mai ales pe dreapta, accentuate la trepidaţii, zdruncinături, agravate după menstră, în stări de excitare şi ameliorate dacă îndoaie picioarele sau stă culcată pe partea stânga.

Petroselinum – este remediul homeopatic fabricat din pătrunjel, o plantă aromatică folosită în bucătăria românească. Ca şi remediu homeopatic, este specific pentru tractul urinar, mai ales pentru uretră. Este indicat în situaţii de uretrită şi cistită cu dureri intense, cu senzaţii de furnicătură şi de mâncărime, acestea din urmă fiind atât de intense încât pacientului îi vine să îşi înfigă ceva în uretră pentru a scăpa de ele. De asemenea, poate să prezinte o nevoie bruscă de a urina. Descrierea clasică a acestui simptom o constituie imaginea copilului care, cuprins dintr-o dată de nevoia brutală şi dureroasă de a urina, începe să umble în toate direcţiile, să danseze, să ţopăie şi să sară în sus şi în jos.

Ptelea este un remediu homeopatic important pentru tulburări digestive, mai ales hepatice. Este indicat în dureri şi jenă în hipocondrul drept după consum de alimente grele, grase, mai ales carne grasă sau brânză. Durerea abdominală se agravează când pacientul stă pe partea stângă şi se ameliorează dacă stă pe partea dreaptă. Durerea se poate însoţi de eructaţii, flatulenţă, bolboroseală, zgomote hidroaerice în intestine.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!