Atenţie la jucăriile mici din plastic, de fabricaţie chineză

on . . Accesări: 2829

copil_la_dr.jpgPentru a-şi calma sau încuraja micii pacienţi, mulţi medici preferă să le dăruiască suveniruri sau jucării. Dar, cum s-a dovedit, aceste mici jucării de plastic de fabricaţie chineză pun în pericol sănătatea copiilor. În decursul a cinci ani (2005-2010), medici pediatri de la clinici din SUA au oferit copiilor mai mult de şaptezeci de mii de tot felul de suveniruri, confecţionate în cea mai mare parte din plastic de proastă calitate. În urma unei anchete, Comisia SUA pentru siguranţa produselor destinate consumatorilor (CPSC) a cerut părinţilor ai căror copii au primit astfel de jucării să se debaraseze cât mai urgent de acestea.

Testele au demonstrat că masa de plastic din care erau confecţionate unele din respectivele jucării conţinea o cantitate mare de cadmiu. Cadmiul este unul dintre cei mai toxici compuşi. El poate să se acumuleze în timp în tesuturile umane, afectând puternic rinichii, sistemul nervos şi osos.
Potrivit portalului citat, nu au fost încă înregistrate cazuri de intoxicare cu acest compus în cazul copiilor care au primit jucării de la medici în clinicile din SUA, însă acesta se acumulează cu vârsta şi este foarte greu de eliminat din organism. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!