Icterul prelungit al nou-născutului - tratament natural

on . . Accesări: 9974

nou_nascut.jpgAm avut ocazia să tratez câteva situaţii cu icter prelungit apărut la nou-născut, unul dintre cazuri chiar cu o intensitate mai mare, celelalte moderate, dar îngrijorarea mamelor era atât de mare, încât am propus o schemă de tratament, care a dat rezultate bune. Uitându-mă în Repertoarul homeopatic, pentru icterul prelungit al nou- născutului, de gradul 3 a ieşit remediul Aconit, care este unul dintre remediile interesante în urmări ale şocului (un eveniment brusc, brutal, violent şi agresiv). Gândindu-mă mai bine, icterul nou-născutului este practic şocul de adaptare a organelor acestuia, în special a ficatului, la condiţiile de viaţă în mediul terestru, de aceea Aconit-ul mi s-a părut şi mie o opţiune interesantă. M-am gândit şi la Lycopodium, la Nux vomica sau Phosphorus, pe care le-am regăsit în rubricile de Repertoriu, dar la copii am administrat Aconit CH15 sau CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, 1-2 săptămâni (funcţie de fiecare situaţie în parte). Granulele de remediu le-am dizolvat în putinţă apă şi au fost administrate cu linguriţa sau cu ajutorul unei mici seringi de plastic, direct pe gâtul nou-născutului. Pe lângă acest remediu homeopatic, am sugerat în câteva situaţii administrarea Extractului din mlădiţe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1, 2-3 pic în apă (în aceeaşi apă în care dizolvasem şi remediul), tot de 3 ori pe zi.
Au fost copii care au primit combinaţia de remediu homeopatic şi macerat glicerinic şi copii care au primit doar remediul homeopatic. Evoluţia tuturor copiilor a fost favorabilă. Chiar la cazul cel mai grav tratat, unde icterul scleral era intens şi copilul avea şi o stare generală de apatie, dormea foarte mult şi chiar respira mai greoi a evoluat favorabil după primele 24 ore de tratament. Ameliorarea a fost vizibilă după o săptămână şi definitivă după două săptămâni de tratament.
La copii care au primit ambele remedii, evoluţia a fost cu 3-4 zile mai rapidă decât la cei care au avut numai remediul homeopatic.
Consider această experienţă clinică deosebit de interesantă şi am dorit să o împărtăşesc cu colegii mei, pentru a veni în ajutorul şi altor cazuri asemănătoare.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!